Pistaschäppelkaka

Serverar: 8 portioner

Rekommenderas varmt. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • ev 2 msk calvados
  • 1 dl pistaschmandlar
  • 1 bittermandel
  • 150 g smör, mjukt
  • 1 dl farinsocker eller råströsocker
  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    Ugn: 200-225 grader. Riv äpplena och bre ut i en avlång ugnssäker form. Droppa ev över calvados. Hacka pistaschmandel och bittermandel i matberedaren med stålkniven monterad. Eller riv på mandelkvarn. Tillsätt smör, socker och blanda till en jämn smet. Blanda ner ströbröd och mjöl. Bred massan över de rivna äpplena och grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben