Pistaschbananer.

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En supergod snabb dessert! MUUUUMS!

Ingredienser

  • 4 bananer
  • 4 msk socker
  • 50 g pistaschmandel eller grönfärgad sötmandel
  • Apelsingrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk färskpressad apelsinsaft
  • Vaniljsocker efter smak
  • Instruktioner

    Dela bananerna på längden och lägg dem med snittytan uppåt på ett smort eldfast fat. Sockra på varje halva och sätt in fatet högst uppe i het ugn, ca 275 grader, tills sockret smält och ytan fått vacker färg. Strö över strimlad pistaschmandel eller svagt grönfärgad sötmandel just när fatet tas ur ugnen. Servera bananerna riktigt heta med frisk, iskall apelsingrädde - helt enkelt grädde som vispats till tjockt skum och smaksatts med färskpressad apelsinsaft och en aning vaniljsocker.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben