Gott till jul godisbordet eller varför inte som godbit till kaffet efter maten.
Blir 15-20 bitar.
Ingredienser
100 g riven mandelmassa
30 g hackad pistaschmandel
2 tsk mandellikör eller 2 droppar bittermandelolja
25 g smör
100 g vit choklad
Florsocker
Till doppning
200 g mörk choklad, tempererad
Dekoration
Pistaschmandel
Instruktioner
- Blanda mandelmassa med pistaschmandel och mandellikör i en skål. Smält smör och vit choklad i bitar i en djup tallrik i mikron, 1–2 minuter på full effekt, eller över kokande vattenbad. Blanda i mandelmasseblandningen. Ställ skålen i kylen för att stelna.
- Forma massan till runda kulor som rullas i florsocker. Forma om dem till fyrkanter och lägg dem på en tallrik. Ställ in i kylen för att stelna. Låt dem stå i rumstemperatur en stund innan de ska doppas i choklad, annars kan de chocka chokladen så att den blir grå.
Hacka den mörka chokladen och smält hälften i en skål i mikron. Rör om och tillsätt resten av chokladen, rör om. Doppa ner mandelfyrkanterna med hjälp av en gaffel och låt dem sedan rinna av på ett galler. Dekorera med pistaschmandel. Låt stå svalt för att stelna.
Kommentarer (1)
Mycket goda! Jag fick 15 stycken, och hade svårt att få till dem till fina fyrkanter (degen ville gärna spricka), så jag gjorde runda bollar istället. Använde Amarettolikör. Ett riktigt bra recept! Undrar lite huruvida det är 30 g skalad eller oskalad pistagemandel som gäller.