Piteålax

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En enkel och otrolig god lax rätt som passar till fest.

Ingredienser

  • 8 skivor färsk lax
  • Västerbottenost istavar
  • 5 scharlottenlökar
  • Tomatpuré
  • 2 dl fiskbuljong eller 1 msk hummerfond
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Till garnering
  • Räkor
  • Finhackad purjolök
  • Dill
  • Stenbitsrom
  • Instruktioner

    1. Lägg oststavarna i den tunt skivade laxen och rulla till rullader (beräkna ca 2 /pers.) lägg i en ugnsfast smord form.
    2. Sås: Fräs scharlottenlöken i smör tillsätt tomatpuré efter smak.
    3. Tilllsätt fiskbuljong eller hummerfond och det vita vinet, grädde, salt och peppar. Låt det koka upp och häll det över rulladerna. Tillaga i ugnen ca 15-20 minuter i 200 grader.
    4. Garnering: Räkor, finhackad purjolök dill och stenbitsrom.
    5. Servera pressad potatis till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben