Pitekakan

Serverar: 24 portioner

Enkel, snabb barnvänlig kaka.

Ingredienser

  • Smet
  • 2 ägg
  • 4 dl socker
  • 3 dl mjölk
  • 100 g smält margarin
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Ovanpå
  • 200 g smält margarin
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 4 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smält margarin och mjölk (jag brukar blanda dessa innan för att margarinet inte ska vara så hett). Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.
    2. Häll i bakpappersklädd långpanna.
    3. Blanda smeten och fördela ut över kakan.
    4. Grädda i 225 grader mitt i ugnen 10-15 min. Låt kakan kallna och skär i rutor.

    Kommentarer (5)

    tycons 3 oktober 2008

    Suveränt god kaka. Hade med mig och bjöd på kursen där den vart succe. +++++ till receptet.

    marayha 8 januari 2011

    Livsfarligt god kaka! Den är ju lite som en äppelkaka fast utan äpplen, helt i min smak!

    marayha 8 januari 2011

    Glömde... Jag har gjort denna två gånger. Första gången gjorde jag enligt receptet, men tyckte att det blev lite för lite av den goda smeten ovanpå, så denna gång gjorde jag med en och en halv sats smet och kakan blev helt suverän!

    marstersfan 29 april 2011

    Tänkte jag skulle testa denna eftersom jag bor i Pite^^ Den var jätte god, lite för söt kanske, men det fixade sig med lite vaniljsås. Jag adderade dock en matsked Kesella til smeten och en halv matsked ljus sirap till toppingen (kanske varför jag tycker den blev lite för söt xD), kesellan gjorde kakan mkt saftig och god^^ kommer att göra denna inför många kaffebjudningar och desserter^^ Tsm för receptet

    mmarabou 10 juni 2013

    Hur stor långpanna ska det vara till det här receptet?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben