Serverar: 50 portioner
Fråga inte varifrån namnet kommer! Dessa goda bröd var jultradition när jag växte upp-man fick inte slicka sig om munnen-nästan omöjligt när sockret fastnade på läpparna. Påminner om munkar fast med annan form óch smak.
Gör degen som vanligt, men tillsätt i MORTLAD anis och låt jäsa ca 30 min.. Kavla ut till dryga centimeterns tjocklek. Skär ut rektanglar, ca 5-6x3 cm. Skär två snitt på ena långsidan, ungefär halva bredden, så det ser ut som bokstaven E. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. Fritera sedan i kokosfettet och rulla sedan de färdiga bakverken i strösocker, men bara den mängd som ska ätas direkt. Sedan tar man fram ur frysen, värmer i ugnen och "socker-rullar" eftersom och man har garanterat mycket goda bakverk att bjuda på.
blev så glad då jag fant den här recepten :)
Jag med äntligen kan jag prova baka dem, fick dem varje jul som barn. Tack
Hej Såg recept på pitepojkar, vi kallade dem för anisbröd uppe i Kiruna. Men jättegoda!!
Godaste julbrödet, det här är verkligen ett barndomsminne. Glad att jag hittade receptet. Ska genast provas.