Pitzzabullar

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Gott, enkelt och uppskattat av stora som små. Bra att ha med sig på utflykten eller som mellanmål. Varför inte på barnkalaset eller studentskivan!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 0,5 dl olja gärna olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 ägg
  • 13 dl vetemjöl eller
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 8-9 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl ketchup
  • 4 dl riven ost
  • ev. 1 pressad vitlök
  • pizzakrydda
  • ev. lök
  • ev. champinjoner ( annan svamp går bra )
  • 2 paket knaperstekt bacon
  • eller
  • 500 g brynt köttfärs ( skinka passar också )
  • oregano
  • Instruktioner

    1. Värm mjölk och olja till 37 grader. Blanda i jästen samt socker och salt och ägg. Arbeta sedan i mjöl tills degen släpper från bunken. Låt jäsa 30 min.
    2. Blanda fyllningen ( chilisås, ketchup och kryddor ) Bryn bacon eller köttfärs och ev. champinjoner och lök.
    3. När degen jäst klart kavla ut den till en rektangel. Bred på blandningen av chilisås och ketchup. Därefter resten av fyllningen. Avsluta med osten och oregano. Rulla ihop degen. Skär lagom stora bitar och lägg på plåt för att jäsa ytterligare 20 minuter
    4. Sätt ugnen på 225 grader under tiden.
    5. Efter jäsning penslas bullarna med olja eller ägg. Stör gärna lite oregano eller flingsalt över. Grädda dem i 8 - 10 minuter.
    6. Njut av dem direkt eller frys in.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben