Pizza-gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Inte en kompromiss utan det bäst av båda...

Ingredienser

  • 600-700 g grytbitar av fläskkött
  • 1 gul lök
  • 400 g krossade tomater (en burk)
  • 2 msk tomatpuré
  • 150 g ananas i bitar
  • 120-150 g riven ost
  • 1 tsk svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2-3 tsk srirachasås
  • 1 dl vatten
  • 1 msk + 1 tsk oregano
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    Lägg svartpepparn i botten på en bra gryta som passar för både bryning och kokning. Hetta upp den tills doften ovanför är väldigt stark. Häll sedan på oljan och löken. Fräs några minuter. Lägg löken åt sidan och bryn därefter köttet i omgångar. Inte för mycket i taget. Häll sedan tillbaka lök och allt kött i grytan, tillsätt krossade tomater, tomatpuré och vatten. Rör om och koka upp. Ha i salt, vinäger, sriracha och en matsked oregano och blanda. Koka 30-40 minuter. Dra av plattan. Häll i osten och rör medan den smälter. Tillsätt ananasen sist tillsammans med en tsk oregano till. Rör om och låt den bli varm men inte koka. Gillar du inte ananas kan du ta oliver eller stekt svamp istället. Variera efter din egen smak. Ät grytan med ris, pasta eller potatis eller bara bröd.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben