Pizza med kyckling, svamp och mango chutney

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 40 minuter

En kollega bjöd på det här för nästan 10 år sedan och det har varit en favoritpizza sen dess. Den har gått hem hos de flesta!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2½ dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 3 msk mango chutney (gärna mer)
  • ½ dl ketchup
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 6 soltorkade tomater i olja, hackade
  • 4 kycklingfiléer
  • 300 g blandsvamp
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färsk basilika, strimlad
  • Instruktioner

    1. Smula jästen och rör ut i kallt vatten. Tillsätt olja, salt och vetemjöl och rör ihop till en blank deg med hjälp av elvisp. Kavla ut på bakplåtspapper.
    2. Blanda mango chutney, ketchup, tomatpuré och olivolja. Smaksätt med salt och svartpeppar och häll i de hackade soltorkade tomaterna. Bred på degen. Strö över osten och ställ in i mitten av ugnen i 225 grader, ca 8-10 minuter.
    3. Strimla kycklingfiléerna och stek i smör så de blir gyllenbruna och genomstekta. Stek även svampen. Krydda med salt och peppar. Lägg på pizzan när den är klar och strö sen över strimlad basilika.
    4. Servera med en pizzasallad (som med fördel görs dagen innan).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben