Pizza-paj

Serverar: 3 portioner

En favorit som brukar ta slut på ett kick. ( Vi brukar dela den på två...)

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • Fylling
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk matfett
  • 250 g blandfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • salt
  • svartpeppar
  • pizzakrydda
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 skvätt tabasco
  • Garnering
  • 1 tomat
  • 1 1/2 dl riven ost
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 pressad vitlök
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Pajdeg. Hacka och knåda ihop ingredienserna. Tryck ut den i en pajform. Nagga och förgrädda 10 min. i 200 grader. Fräs hackad lök gyllenei matfett. Tillsätt färsen och stek den smulig. Tillsätt övriga ingredienser utom tomaten och osten , som är garnering. Låt det koka ihop en stund, till lagom konsistens. Fyll pajskalet och garnera med tomatskivor och riven ost. Grädda i 200 grader ca 20-25 minuter. Servera med grönsallad och en kall sås gjord på creme fraiche, pressad vitlök, salt och svartpeppar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben