Pizzalåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Samlade receptkort på 90-talet "Hemlagat!", där jag hittade denna LCHF-vänliga rätt. Går att variera, t ex med rödlök och stekt bacon.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk eller grädde
  • 1 tsk salt
  • 3-4 tomater
  • 2-3 dl riven ost
  • 1 tsk oregano
  • Instruktioner

    Vispa samman ägg, mjölk och salt. Smörj 4 små gratängformar lätt. Fördela smeten i dessa. Ställ in dem i 225 grader varm ugn i cirka 10 minuter. Skiva tomaterna och lägg dem tätt på omeletterna. Strö över ost och oregano. Ställ in pizzalådorna på nytt, cirka 5 minuter eller tills osten smält. Servera rätten med en sallad, förslagsvis gjord på salladskål, rädisor och gurka.

    Kommentarer (2)

    snuosm 28 juli 2009

    Jag har tagit bort numreringen i "Gör så här". Ursprungsreceptet från min pärm hade sådan numrering.

    Lars-Gunnar Vestman 24 februari 2021

    pizzalåda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben