Plättlaggar- och pösmunkar

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Du kan välja att göra vilket du vill antingen plättlaggar eller pösmunkar med detta recept. Gör du pösmunkar får du använda ett munkjärn. Detta är ljuvligt gott, och något som man snabbt kan svänga ihop till kaffet. Servera lite vipad grädde eller vaniljglass och sylt.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • ½ dl socker
  • 2 tsk stött koriander
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl kall mjölk
  • Till stekpannan margarin eller smör
  • Garnering
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt koriandern. Blanda mjölet med bakpulvret. Rör ner det i smeten omväxlande med mjölken.
    2. Hetta upp en plättlagg till något över medelvärme. Lägg i lite margarin eller smör i varje fördjupning.
    3. Fyll varje fördjupning till hälften med smet. Grädda plättlaggarna/pösmunkarna guldbruna på bägge sidor. Värmen får inte vara alltför hög. Lägg ev. plättlaggarna/pösmunkarba i lite socker.
    4. Servera dem nygräddade med en klick vispgrädde eller vaniljglass och sylt. MUMS

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben