Plätzchen

Tyska, enkla julkakor.

Ingredienser

  • 360 g mjöl
  • 2 ägg
  • 180 g socker
  • 16 g vaniljsocker
  • 150 g smör
  • Alternativ 1
  • Glasyr, strössel
  • Alternativ 2
  • Äggula
  • Pepparkaksformar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser, enklast med elvisp. När allt är blandat, knåda degen till en klump.
    2. Ställ in i kylskåpet i 2 timmar.
    3. Ställ ugnen på 225 grader.
    4. Sen är det precis som med pepparkakasdeg, kavla ut degen och använd formarna till att göra figurer.
    5. Alternativ 1: När plåten med kakor är full, in i ugnen i ca 10 min. Låt svalna och dekorera sedan med glasyr och ev. strössel. Bara fantasin sätter gränser.
    6. Alternativ 2: Vispa äggula och pensla på kakorna INNAN de gräddas i ugnen i ca 10 min.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben