Plommonclafouti

Här är ett annat recept på clafouti. Det är de små små detaljerna som gör det!

Ingredienser

  • 8 mogna plommon
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • Clafoutismet
  • 50 g mandelspån
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/2 vaniljstång
  • Skal av 1 lime
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 ekologiska ägg
  • 2 ekologiska äggulor
  • Smör till formen
  • Strösocker till formen
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Dela och kärna ur plommonen och stek dem i smör, strösocker och kanel med snittytan nedåt. Låt svalna.
    3. Mixa mandelspånet till pulver i en hushållsmixer.
    4. Blanda det med vetemjöl, strösocker, delad och urskrapad vaniljstång och rivet limeskal.
    5. Tillsätt vispgrädde, ägg, äggulor och vispa lätt.
    6. Smörj och sockra en tvåliters ugnsfast form och häll i smeten.
    7. Lägg i plommonen med snittytan uppåt och strö över mandelspån.
    8. Grädda clafoutin i mitten av ugnen i 30–40 minuter, tills den är gyllene och smeten har stannat till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben