Plommondessert

Serverar: 4 portioner

Kompott är en gammaldags efterrätt. Snäll och fin mot magen samtidigt som den kan göras riktigt festfin med små mandelbiskvier och en klick glass eller grädde om man känner för det. Här serveras den i högt glas med lite vaniljglass och spröda rån.

Ingredienser

  • 12 plommon
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 bit kanel
  • 2 citronskivor
  • Till servering
  • Glasskulor
  • Spröda rån
  • Instruktioner

    1. Halvera plommonen och ta ut kärnorna. Snitta vaniljtången. Koka upp vatten, socker, vaniljstång och kanel.
    2. Lägg i plommonen och citronskivorna. Koka dem ett par minuter. Fiska upp vaniljstång, kanel och citronskivor. Häll upp kompotten i en skål och låt den svalna. Kyl den sedan. Kompotten kan förvaras ett par dagar i kylen
    3. Lägg fyra glasskulor i botten på höga glas eller serveringsskålar. Toppa med plommonkompott och dekorera med rån. Tips: Byt ut vanilj och kanel mot några stjärnanis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nilha 16 oktober 2009

    Åt den varm till glass. Gott men lite väl syrligt för min smak. Borde kanske smakat av med lite mer socker!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben