Kompott är en gammaldags efterrätt. Snäll och fin mot magen samtidigt som den kan göras riktigt festfin med små mandelbiskvier och en klick glass eller grädde om man känner för det. Här serveras den i högt glas med lite vaniljglass och spröda rån.
Ingredienser
12 plommon
1/2 dl vatten
2 msk socker
1/2 vaniljstång
1 bit kanel
2 citronskivor
Till servering
Glasskulor
Spröda rån
Instruktioner
- Halvera plommonen och ta ut kärnorna. Snitta vaniljtången. Koka upp vatten, socker, vaniljstång och kanel.
- Lägg i plommonen och citronskivorna. Koka dem ett par minuter. Fiska upp vaniljstång, kanel och citronskivor. Häll upp kompotten i en skål och låt den svalna. Kyl den sedan. Kompotten kan förvaras ett par dagar i kylen
- Lägg fyra glasskulor i botten på höga glas eller serveringsskålar. Toppa med plommonkompott och dekorera med rån. Tips: Byt ut vanilj och kanel mot några stjärnanis.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Åt den varm till glass. Gott men lite väl syrligt för min smak. Borde kanske smakat av med lite mer socker!