Plommonkarameller

Serverar: 8-10 portioner

Husmanscocktail

Ingredienser

  • 2 bitar rimmat helt sidfläsk (à 300 g)
  • 1 burk katrinplommonpuré (135 g)
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk honung
  • 1/2 msk finhackad vitlök
  • Salt
  • Grovmalen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Rör ihop katrinplommonpuré, vinäger, honung, vitlök och 1/2 tsk salt till en sås.
    3. Skär bort svålen och en del av fettkappan på fläsket. Skär bitarna längs med (skikten) på mitten i 4 bitar som blir 1–2 cm höga.
    4. Lägg fläskbitarna med den skurna sidan/fettsidan uppåt. Pensla generöst med plommonsås. Ställ ca 30 minuter i ugnen. Pensla flera gånger med såsen.
    5. Ta ut och låt svalna. Ställ kallt i minst 4 timmar. Förbered hit.
    6. Sätt ugnen på grill, 250°C. Skär fläsket i ca 2 cm stora tärningar och lägg dem på en ugnsplåt. Gratinera i 6–8 minuter, till fin färg. Lägg upp på fat. Servera med cocktailpinnar eller liknande då bitarna blir knäckigt kladdiga – och underbart goda!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben