Plommonlängd

Gillar man plommon, som jag, så är det här ett mumsigt bakverk. Fyllningen består av mandelmassa, kanel och plommon.

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • ½ tsk kanel
  • 3 plommon
  • Ägg till pensling
  • Garnering
  • 1 dl vatten
  • 1 dl gelésocker multi
  • 1 dl florsocker
  • ½ msk vatten
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop matfett, mjöl samt vatten och forma till en deg. Låt vila i kylen i en timma.
    2. Kavla ut degen till en längd, 15x40 cm. Riv mandelmassan och lägg i mitten. Lämna en kant runtom. Strö över kanel. Klyfta plommonen och lägg ovanpå. Vik upp en kant runtom och tryck till. Pensla kanten med uppvispat ägg.
    3. Grädda i 225 grader, 20 minuter. Låt svalna. Koka upp vatten och gelésocker. Koka i ½ minut och låt svalna. Skeda gelén över plommonen.
    4. Rör ut florsocker i vatten och glasera kanterna.

    Kommentarer (1)

    soipar 2 september 2008

    Lättbakad. Ser mycket proffsig ut. Smakar mer

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben