Gillar man plommon, som jag, så är det här ett mumsigt bakverk. Fyllningen består av mandelmassa, kanel och plommon.
Ingredienser
Botten
150 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning
100 g mandelmassa
½ tsk kanel
3 plommon
Ägg till pensling
Garnering
1 dl vatten
1 dl gelésocker multi
1 dl florsocker
½ msk vatten
Instruktioner
- Hacka ihop matfett, mjöl samt vatten och forma till en deg. Låt vila i kylen i en timma.
- Kavla ut degen till en längd, 15x40 cm. Riv mandelmassan och lägg i mitten. Lämna en kant runtom. Strö över kanel. Klyfta plommonen och lägg ovanpå. Vik upp en kant runtom och tryck till. Pensla kanten med uppvispat ägg.
- Grädda i 225 grader, 20 minuter. Låt svalna. Koka upp vatten och gelésocker. Koka i ½ minut och låt svalna. Skeda gelén över plommonen.
- Rör ut florsocker i vatten och glasera kanterna.
Kommentarer (1)
Lättbakad. Ser mycket proffsig ut. Smakar mer