Ljuvligt goda med mandelmassa och extra sting av bittermandel. Mandelälskarens drömkaka!
Ingredienser
3 dl vetemjöl
125 g smör
½ dl socker
Fyllning
300 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
3 bittermandlar
3 ägg
2 msk vetemjöl
6-8 plommon
Garnering
Florsocker
Instruktioner
- Hacka snabbt ihop mjöl, smöret i bitar och socker till en deg i matberedaren med kniven monterad.
Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till en rulle. Skär rullen i 16 bitar och tryck ut bitarna i mazarinformar med mjölade tummar. Ställ formarna på en bricka och täck med plastfolie. Låt stå i kylen 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg över pajerna på en plåt och förgrädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
- Mixa samman mandelmassa, rumsvarmt smör, bittermandel, ägg och mjöl till en slät massa.
Fördela fyllningen i formarna. Dela och kärna ur plommonen och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i fyllningen.
- Grädda mazarinerna mitt i ugnen i 12-15 minuter.
Låt svalna på galler och pudra över lite florsocker vid servering.
Kommentarer (0)