Plommonmazariner

Serverar: 16 portioner

Ljuvligt goda med mandelmassa och extra sting av bittermandel. Mandelälskarens drömkaka!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • ½ dl socker
  • Fyllning
  • 300 g mandelmassa
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 bittermandlar
  • 3 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 6-8 plommon
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Hacka snabbt ihop mjöl, smöret i bitar och socker till en deg i matberedaren med kniven monterad. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till en rulle. Skär rullen i 16 bitar och tryck ut bitarna i mazarinformar med mjölade tummar. Ställ formarna på en bricka och täck med plastfolie. Låt stå i kylen 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Lägg över pajerna på en plåt och förgrädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
    4. Mixa samman mandelmassa, rumsvarmt smör, bittermandel, ägg och mjöl till en slät massa. Fördela fyllningen i formarna. Dela och kärna ur plommonen och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i fyllningen.
    5. Grädda mazarinerna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna på galler och pudra över lite florsocker vid servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben