Plommonpaket

Serverar: 20 portioner

Inuti dessa vetebullar döljer sig en helt oemotståndlig, sötsyrlig plommonfyllning. En riktigt läcker överraskning för dina kaffegäster!

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 2 äggulor
  • 13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 5-6 plommon
  • 150 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Garnering
  • 2 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör tills jästen löst sig.
    2. Blanda ner socker, salt, äggulor och mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa 40 minuter.
    3. Gör fyllningen: Kärna ur och finhacka plommonen. Ställ åt sidan. Rör ihop smör, strösocker och vaniljsocker.
    4. Stjälp upp och knåda degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut degen till en platta, ca 50x50 cm. Skär eller sporra ut 20 fyrkanter.
    5. Fördela smörkrämen och plommonbitarna på degrutorna. Vik upp hörnen och tryck till på mitten. Lägg bullarna i pappers- eller aluminiumformar. Låt bullarna jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    6. Pensla paketen med ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna 8-10 minuter.

    Kommentarer (1)

    emmie_lee82 16 september 2009

    Detta ska jag prova. Gör det du med!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben