Plommonparfait

Serverar: 6 portioner

En ljuvlig dessert.

Ingredienser

  • 500 g plommon
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 dl socker
  • 4 stora äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk apelsinlikör
  • Garnering
  • Fingerkex
  • Plommon
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Koka vatten och socker i en kastrull. Låt det koka på svag värme under omrörning då och då tills du kan göra en kula av massan i kallt vatten.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Häll sockerlagen direkt från värmen ner i äggskummet under fortsatt kraftig vispning. Fortsätt att vispa tills det blir en fluffig och svällande marängmassa.
    3. Skålla, skala och kärna ur plommonen. Lägg plommonen i en kastrull och låt dem koka tills de mosar sig. Häll plommonmassan i en mixer eller matberedare och kör till en slät smet.
    4. Vispa grädden till skum. Vänd ner den i marängmassan tillsammans med likören. Rör till sist ner plommonmassan.
    5. Häll smeten i en form med löstagbar kant eller i portionsformar.
    6. Ställ formen/formarna i frysen och låt parfaiten frysa ca 4 timmar eller över natten.
    7. Stjälp upp parfaiten och garnera som på bilden.
    8. Tips: Tycker du att parfaiten ser färglös ut, kan du droppa i några droppar röd karamellfärg.
    9. Njut1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben