Plommonscones

Serverar: 2 portioner

Dessa scones innehåller både plommon och philadelphiaost.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 25 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Fyllning
  • 150 g philadelphiaost
  • 4-6 stora plommon
  • Ca 1 msk råsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke eller direkt på bakbord. Tillsätt matfettet och hacka samman till en smulig deg. Tillsätt ägget och mjölken och fortsätt att snabbt hacka samman till en deg. Dela degen i två lika stora bitar som trycks ut jämnt i aluminiumbakformar som rymmer ca 4 dl. Tryck lätta fördjupningar i degen och klicka på philadelphiaosten. Dela plommonen och kärna ur dem. Skär i klyftor som sticks ner i degen. Strö råsocker över klyftorna. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben