Plommonsorbet

Serverar: 6 portioner

Sötsyrlig och krämig sorbet.

Ingredienser

  • 500 g plommon
  • 1 vaniljstång
  • 1 ½ dl vatten
  • 2 dl socker
  • 3/4 dl pressad citron
  • Servering
  • Kaka eller biscotti
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Halvera plommonen och ta bort kärnorna. Skär plommonen i klyftor. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg plommon, vaniljstång och frön i en gryta och tillsätt vatten, socker och citronsaft.
    2. Låt koka ihop ca 10 minuter, tills plommonen är riktigt mjuka. Ta upp vaniljstången och låt kallna. Frys smeten i en glassmaskin.
    3. Servera sorbeten med en liten kaka eller biscotti och garnera med mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben