Plopp-muffins

Serverar: 20 portioner

Hade några plopp och ville testa och dom blev mycket goda.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl mjölk
  • 3 plopp
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt.Smält och tillsätt smöret.Tillsätt mjölken.
    2. Blanda mjöl,bakpulver,vaniljsocker och häll det i smeten.
    3. Smält ploppen och rör försiktigt ner den i smeten.
    4. Fördela smeten i en smord muffinsform eller i pappersformar.
    5. Bakas mitt i ugnen i 10-15 min i 200-225 grader.

    Kommentarer (1)

    ChristianB 13 december 2009

    Det skall vara 150 g plopp.6 små eller 3 dubbla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben