Plopprutor

Kanongoda.

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 5 ägg
  • 3 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl kakao
  • 100 g plopp
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjöl och kakao och vänd i smöret. Häll upp smeten i en ugnsfats form, klädd med bakplåtspapper, som är 30*20 cm. Hacka chokladen grovt och strö över. Grädda i 20 minuter i 200 grader.
    2. Låt kallna och skär i rutor.

    Kommentarer (1)

    emaxen 5 maj 2011

    Blir inte klok på denna kaka, ska den var torr eller skulle det vara bakpulver i? Smaken var ganska ok, men kommer nog inte att bakas fler gånger. Synd för det lät så enkelt och gott, men blev bara torrt. emaxen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben