Pluma av Svensk Rapsgris med jerkrub och fruktig karibisk sallad

Serverar: 4 portioner

Att rubba sin pluma innan grillningen är en fantastisk smakhöjare. Den här Jerkkryddade pluman med exotisk sallad till får smaklökarna att dansa samba och temperaturen att höjas flera grader.

Ingredienser

  • 1 förp/900 g Scan Rapsgrispluma
  • Jerk-rubb
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • ½ tsk malen muskotnöt
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 stjärnanis, mortlad
  • 2 tsk salt
  • Karibisk sallad
  • 1 röd spanskpeppar
  • 1 dl olivolja
  • 1 lime, saft
  • 1 msk honung
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 mango
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • 1 orange paprika
  • Instruktioner

    1. Tänd grillen och blanda kryddorna till rubben och klappa in det på pluman. 2. Finhacka den spanska pepparn och blanda med de andra ingredienserna till en dressing. 3. Skala mango, gurka och rödlök. Skär mango, gurka och tomat i grova bitar. 4. Skär rödlöken i skivor, paprikan i stora bitar och grilla tills de fått färg. 5. Grilla pluman på grillen till en innertemp. mellan 65-70°C, låt vila. 6. Blanda de grillade grönsakerna med resten av grönsakerna och dressingen. 7. Skiva pluman tunt och servera med den karibiska salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben