Poffertjes

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Äkta hollänskt recept. Har inte provat receptet själv eftersom man kan köpa färdig mix i affären här...

Ingredienser

  • 200 g mjöl
  • 2 g salt
  • 8 g jäst
  • 3 ½ dl mjölk
  • 60 g smör
  • Florsocker
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och salt. Gör ett hål i blandningen. Blanda jästen med lite ljummen mjölk, häll över (tillsammans med 2 1/3 av mjölken) mjölet och rör tills alla klumpar är borta. Rör ner resten av mjölken till en fin deg. 1 timmes gäsning på en ljummen plats.
    2. Värm stekpannan (ska egentligen vara en stekpanna med en massa små gropar), pensla i smör, klicka ut små runda "plättar". Vänd på dem när underkanten är lite brun och överkanten är torr.
    3. Servera med smör och florsocker.

    Kommentarer (5)

    Magdalena1961 13 juni 2009

    Jag gissar att med boter menas smör...???

    puntella 13 juni 2009

    Oeps hahaha , ja menar smör :c)

    beritbo 6 juli 2011

    Hej Vart har du fått tag på stekpannan ?

    Noxusushi 31 maj 2012

    Testade detta häromdagen, blev jättegott! Hade tyvärr ingen poffertjespanna (fanns däremot att köpa för runt 500-lappen via nätet), så fick ju inte poffertjeformen men blev bra ändå!

    Sylvia 19 oktober 2017

    mjöl är bovete och vete. Bovete ger en specifik poffertjes smak som plattor inte har.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben