Pogaca

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Fetaostfyllda turkiska sesamkakor ätes till soppa eller drinktilltugg

Ingredienser

  • 250 g extra fint mjöl
  • ½ tsk havssalt
  • 2 rejäla nypor torkad chili
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 ½ dl olivolja
  • 1 ½ dl naturell youghurt
  • 90 g feta, skuren i 30 små bitar
  • 1 äggula, vispad för pensling
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Häll mjöl, salt, chili, olja, bikarbonat och youghurt i en matberedare och blanda samman till en mjuk , men inte kladdig degklump. Svep in degen i plastfolie coh lägg i kylskåp en timma.
    2. Mjöla händerna och forma en boll av lite deg och tryck sedan till så att du får en rund kaka på ca 6 cm i diameter.
    3. Lägg en bit feta i mitten och vik över degen till en halvcirkel. Tryck till i kanterna. Gör likadant med resten av degen. Sprid ut knytena på smord bakplåt.
    4. Pensla med uppvispad äggula och strö över generöst med sesamfrön. Grädda i 180 grader i 12-15 minuter tills knytena är gyllenbruna.
    5. Låt svalna på plåt i någon minut. Serveras sedan varma eller låt svalna helt på galler. Äts helst inom ett dygn, eller frys dem upp till en månad. Värm lätt före servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben