Polentasnibbar

Serverar: 16 portioner

Majsgryn, eller polenta, används i deg och matlagning. Fördelarna är många - polenta ger fin smak, är lätt att baka med och passar även dem som inte tål vanligt mjöl.

Ingredienser

  • 1½ dl majsgryn
  • 4½ dl fint glutenfritt mjöl
  • 1 tsk strösocker
  • 1½ krm salt
  • 2½ tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2½ dl mjölk
  • 1½ msk matolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda majsgryn, mjöl, socker, salt och bakpulver i en bunke. Spara lite av mjölet till utbakningen.
    2. Rör samman ägg, mjölk och matolja. Tillsätt detta i mjölblandningen. Arbeta ihop allt till en deg.
    3. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Kavla eller klappa ut degen till en rektangel, ca 35x10 cm.
    4. Skär degen i 16 snibbar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
    5. Grädda snibbarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Servera dem varma.
    6. Du kan variera polentasnibbarna med ost. Pensla då snibbarna med lite vatten och strö på riven ost före gräddningen. Ostbröd smakar jättegott i alla möjliga sammanhang - inte minst till maten.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben