Polkabiskvier

Serverar: 10 portioner

Ny variant av den vanliga chokladbiskvien.

Ingredienser

  • Botten
  • 3/4 dl hasselnötter
  • ½ dl socker
  • 1 stor äggvita
  • Fyllning
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 3 droppar pepparmint
  • chokladöverdrag
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 2 msk smör
  • 10 polkagriskarameller
  • Instruktioner

    1. Mal nötterna blanda med sockret vispa ägvitorna till styvt skum vänd ner nötblandningen. Klicka ut 10 kakor på välsmord plåt grädda i 175 grader i 8-10 minuter. Låt svalna och lossa sedan från plåten
    2. Fyllning: Hetta upp grädden bryt i chokladen låt smälta. Tag från plattan och smaksätt med mintdropparna. Låt kallna. Bred ut fyllningen på kakorna.
    3. Chokladöverdrag: Smält chokladen blanda med smör doppa kakornas topp i chokladen garner med 1 polkagris på toppen. Ställ kakorna kallt att stelna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben