Ny variant av den vanliga chokladbiskvien.
Ingredienser
Botten
3/4 dl hasselnötter
½ dl socker
1 stor äggvita
Fyllning
1 dl vispgrädde
100 g mörk blockchoklad
3 droppar pepparmint
chokladöverdrag
150 g mörk blockchoklad
2 msk smör
10 polkagriskarameller
Instruktioner
- Mal nötterna blanda med sockret vispa ägvitorna till styvt skum vänd ner nötblandningen. Klicka ut 10 kakor på välsmord plåt grädda i 175 grader i 8-10 minuter.
Låt svalna och lossa sedan från plåten
- Fyllning:
Hetta upp grädden bryt i chokladen låt smälta. Tag från plattan och smaksätt med mintdropparna. Låt kallna.
Bred ut fyllningen på kakorna.
- Chokladöverdrag:
Smält chokladen blanda med smör doppa kakornas topp i chokladen garner med 1 polkagris på toppen. Ställ kakorna kallt att stelna.
Kommentarer (0)