Polkagris-Cheesecake

Tid: 30 minuter

God och vacker! Den perfekta efterätten :)

Ingredienser

  • Botten
  • 1 paket digestivekex
  • 100 g margarin
  • Fyllning
  • 10-20 polkagrisar (karameller)
  • 1 dl créme fraiche
  • 600 g philiadelphia-ost
  • 1 dl strösocker
  • röd karamell färg
  • Instruktioner

    1. Krossa 10 - 20 polkagrisar i matberedare nästan till pulver. Mal digestivekexen i matberedare till samma konsistens som ströbröd. Kör i margarinet i digestiveblandningen i form av kuber till en ganska smulig deg. Använd en pajform. Tryck ut blandningen i formen med fingrarna till en pajbotten.
    2. Blanda philadelphiaosten med créme fraichen i någon sekund. Blanda i sockret med en sked. Vänd i polkagriskrosset lite i taget och smaka dig fram. (Det kan bli för mycket polkagris smak!) Bred ut fyllningen i formen försiktigt till en jämn yta.
    3. Din kreativa sida (och kakans utseende): Dekorera med några droppar karamell färg, blanda försiktigt färgen med fyllningens yta till en ljus rosa färg. Dra med en sked till önskat mönster, exempelvis en blomma (se blid). Polkagriskrosset som blev över strös över kakan där det önskas, exempelvis i kanten av formen. Hoppas det smakar!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben