Blanda allt och koka upp i en kastrull. Rör tills karamellerna smält.
Tillsätt kokosen sist och lägg sedan massan i en långpannan. Tryck ut smeten jämt och låt det kallna, gärna i frysen.
Skär kakan i avlånga bitar. Smält vit choklad över ett vattenbad och doppa bitarna. Det kan vara lite rinnigt så se till att täcka ordentligt med choklad
Gör eventuellt målade röda streck med karamellfärg eller ringla över rödfärgad glasyr för att få fram polkakänslan!!!
Kommentarer (7)
wassa9 maj 2010
Jag gjorde det med vanlig mjölk
Sandrad8128 juli 2010
Ja, vanlig mjölk går bra det också!!! ;)
lillwistrand11 februari 2011
jag tycker det blev väldigt rinnigt! jag vet inte hur jag ska lyckas doppa i chokladen! fåe ju knappt ur de ur formen utan att det rasar sönder! undra om jag gjort nå fel..
funderar på om jag ska försöka rulla bollar och sen rulla i chokladen!
Sandrad8111 februari 2011
Det är möjligt du behöver koka det lite längre i så fall... Men det blir ganska rinnigt, det är därför jag tycker man ska låta det stelna i frysen! Då gick det bra i alla fall för mig! Lycka till!
Sandrad8111 februari 2011
Ett tips till är att du har bakplåtspapper under så att du liksom kan vända upp hela kakan och skära bitar av. Då går de nog inte sönder lika lätt när du tar dem!
Novelin2 december 2011
Jag gjorde så att jag kokade lite längre än vad receptet säger och sen gjorde jag "kulprovet" för att pröva hur hårt smeten skulle bli när den är kyld.
gunillawestrin15 december 2012
Smaskiga! Gjorde som någon tidigare kommenterat, att jag kollade med kulprovet, och de blev jättebra.
Jag gjorde det med vanlig mjölk
Ja, vanlig mjölk går bra det också!!! ;)
jag tycker det blev väldigt rinnigt! jag vet inte hur jag ska lyckas doppa i chokladen! fåe ju knappt ur de ur formen utan att det rasar sönder! undra om jag gjort nå fel.. funderar på om jag ska försöka rulla bollar och sen rulla i chokladen!
Det är möjligt du behöver koka det lite längre i så fall... Men det blir ganska rinnigt, det är därför jag tycker man ska låta det stelna i frysen! Då gick det bra i alla fall för mig! Lycka till!
Ett tips till är att du har bakplåtspapper under så att du liksom kan vända upp hela kakan och skära bitar av. Då går de nog inte sönder lika lätt när du tar dem!
Jag gjorde så att jag kokade lite längre än vad receptet säger och sen gjorde jag "kulprovet" för att pröva hur hårt smeten skulle bli när den är kyld.
Smaskiga! Gjorde som någon tidigare kommenterat, att jag kollade med kulprovet, och de blev jättebra.