Polkagrisbrownie

Serverar: 1 portioner

Choklad och mint, en närapå oslagbar kombination. De krossade polkagrisarna sätter sprätt på den lena brownien!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mintchoklad
  • 100 g polkagrisar
  • Glasyr
  • 50 g smör
  • 50 g mintchoklad
  • 2 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret. Bryt den mörka chokladen i bitar och rör ner den i smöret. Ta bort kastrullen från värmen när chokladen är så gott som smält.
    3. Vispa ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i äggvispet. Addera choklad- och smörblandningen. Rör om försiktigt men noga.
    4. Hacka mintchokladen och hälften av polkagrisarna. Rör ner i smeten. Häll smeten i smörad springform. Baka i ugnen i ca 35 minuter.
    5. Smält smöret till glasyren. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta med smöret. Rör ut med florsocker.
    6. Bred ut glasyren på den färdiga kakan och toppa med polkagrisar (hackade eller hela)

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben