Choklad och mint, en närapå oslagbar kombination. De krossade polkagrisarna sätter sprätt på den lena brownien!
Ingredienser
150 g smör
150 g mörk choklad
4 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g mintchoklad
100 g polkagrisar
Glasyr
50 g smör
50 g mintchoklad
2 dl florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Bryt den mörka chokladen i bitar och rör ner den i smöret. Ta bort kastrullen från värmen när chokladen är så gott som smält.
- Vispa ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i äggvispet. Addera choklad- och smörblandningen. Rör om försiktigt men noga.
- Hacka mintchokladen och hälften av polkagrisarna. Rör ner i smeten. Häll smeten i smörad springform. Baka i ugnen i ca 35 minuter.
- Smält smöret till glasyren. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta med smöret. Rör ut med florsocker.
- Bred ut glasyren på den färdiga kakan och toppa med polkagrisar (hackade eller hela)
Kommentarer (0)