Polkagrisdröm

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Enkel och underbart god dessert. kommer från ICA landskaps boken.

Ingredienser

  • 2 dl polkagrisar
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad
  • 4 digestivekex
  • 2 msk smält smör
  • 2 ½ dl kesella (10 %)
  • 1-2 msk färskpressad limejuice
  • Instruktioner

    1. Stöt polkagrisrisearna grovt i en mortel. Ta undan lite till garnering. Obs lägg inte på den förrän du skall servera. Polkagris kamellerna smälter om du lägger på dem frö tidigt.
    2. Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn.
    3. Smula digestivekexen och blanda med det smälta smöret.
    4. Blanda den vispade grädden med kesella och den smälta chokladen. Rör ner polkakrosset. Smaka av med limejuice.
    5. Lägg digestiveblandningen i bottnen på 4 glas. Fördela gräddblandningen över. Ställ i kylen 4–6 timmar. Garnera med polkagrisar och gärna citronmeliss.
    6. För alla: Rätten är äggfri men innehåller mjölkprotein. Glutenfri: använd glutenfria digestivekex. Laktosfri: använd laktosfri grädde, laktosfritt matfett och byt ut kesellan mot laktosfri crème fraiche.

    Kommentarer (3)

    annica99 22 april 2010

    Blev rätt sora portioner smeten räcker till 4-6 glas.

    aln009 6 november 2010

    snabbt och enkelt - dessutom jättegott tack för receptet

    a-ta 15 januari 2011

    Jättegod, min favoritefterrätt! Det blir väldigt mycket och uppskattas av alla:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben