Enkel och underbart god dessert. kommer från ICA landskaps boken.
Ingredienser
2 dl polkagrisar
2 dl vispgrädde
100 g vit choklad
4 digestivekex
2 msk smält smör
2 ½ dl kesella (10 %)
1-2 msk färskpressad limejuice
Instruktioner
- Stöt polkagrisrisearna grovt i en mortel. Ta undan lite till garnering. Obs lägg inte på den förrän du skall servera. Polkagris kamellerna smälter om du lägger på dem frö tidigt.
- Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn.
- Smula digestivekexen och blanda med det smälta smöret.
- Blanda den vispade grädden med kesella och den smälta chokladen. Rör ner polkakrosset. Smaka av med limejuice.
- Lägg digestiveblandningen i bottnen på 4 glas. Fördela gräddblandningen över. Ställ i kylen 4–6 timmar. Garnera med polkagrisar och gärna citronmeliss.
- För alla:
Rätten är äggfri men innehåller mjölkprotein.
Glutenfri: använd glutenfria digestivekex.
Laktosfri: använd laktosfri grädde, laktosfritt matfett och byt ut kesellan mot laktosfri crème fraiche.
Kommentarer (3)
Blev rätt sora portioner smeten räcker till 4-6 glas.
snabbt och enkelt - dessutom jättegott tack för receptet
Jättegod, min favoritefterrätt! Det blir väldigt mycket och uppskattas av alla:)