Polkagrisglass

Serverar: 4 portioner

Mmmm....behövs inga fler kommentarer!

Ingredienser

  • 1 1/2 dl polkagrisar (cirka 90 g)
  • 3 äggulor
  • 2 tsk socker
  • 3 1/2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Mixa polkagrisarna – i en matberedare eller en mixer – tills de är krossade men inte helt pulveriserade. Man kan också krossa dem i en mortel.
    2. Vispa ihop äggulor, socker och polkagriskrosset. I en annan skål, vispa grädden fluffig. Vänd ner grädden i polkagrissmeten.
    3. Kör sedan smeten i glassmaskin i cirka 20 minuter. Alternativt kan man också ställa in smeten i frysen i en bunke och röra om någon gång i timmen. Infrysning i frys tar cirka 4 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben