Polkagrismaränger

Serverar: 10 portioner

Marängerna ska göras riktigt stora och maffiga.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 1 liten nypa salt
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2½ dl strösocker
  • 1½ dl polkagrisar
  • 5 droppar hushållssmak mint
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna med lite salt i 3 minuter. Tillsätt vinäger och lite strösocker i taget. Vispa i ytterligare 3 minuter.
    2. Krossa polkagrisarna grovt. Det går lätt om man lägger dem i en påse och krossar med en kavel eller en hammare.
    3. Rör ner några droppar pepparmint och 1 dl av polkagrisarna i marängsmeten.
    4. Klicka ut knytnävsstora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Strö resten av polkagrishacket över.
    5. Grädda i 125 grader i 45 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt marängerna vara kvar i ugnen och torka i några timmar, gärna över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben