Polkagristårta

Serverar: 10 portioner

Tårta med polkagrisar i grädden gillas av både stora och små! God och lätt att tillaga.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 ½ dl polkagrisar, 100 g
  • 4 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
    2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten.
    3. Bred ut smeten jämt i långpannan. Grädda genast i mitten av ugnen ca 7 min. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper.
    4. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Pensla med lite kallt vatten på pappret om det inte vill lossna.
    5. Låt kakan kallna. Hacka eller stöt polkagrisarna grovt i en mortel.
    6. Vispa grädden. Blanda ner nästan allt polkagrishack i grädden.
    7. Dela kakan i 3 delar. Lägg delarna ovanpå varandra med grädde emellan och ovanpå. Strö över resten av polkagrishacket.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben