Tårta med polkagrisar i grädden gillas av både stora och små! God och lätt att tillaga.
Ingredienser
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning
1 ½ dl polkagrisar, 100 g
4 dl vispgrädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten.
- Bred ut smeten jämt i långpannan. Grädda genast i mitten av ugnen ca 7 min. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper.
- Ta bort pappret som kakan gräddats på. Pensla med lite kallt vatten på pappret om det inte vill lossna.
- Låt kakan kallna. Hacka eller stöt polkagrisarna grovt i en mortel.
- Vispa grädden. Blanda ner nästan allt polkagrishack i grädden.
- Dela kakan i 3 delar. Lägg delarna ovanpå varandra med grädde emellan och ovanpå. Strö över resten av polkagrishacket.
Kommentarer (0)