Pollykaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Riktig smarrig kaka som med fördel kan gräddas dagen innan. Kakan är rätt mastig så den räcker till många personer!

Ingredienser

  • 175 g mörk blockchoklad
  • 175 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk kaffe
  • ca 250g polly orginal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält samman blockchoklad och smör. Vispa socker och ägg.
    2. Häll chokladsmeten i sockret och äggen och tillsätt vetemjöl och kaffe. Tryck sedan ned polly. Grädda i 35 min.
    3. Servera med vispad grädde.
    4. OBS: Använd en tjock pajform, risken är att kakan blir för varm och väller över om formen är för tunn.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    AnnAronsson 4 augusti 2008

    Provade denna på en middag, TOPPENGOD blev betyget. Ann

    Corellis 27 april 2009

    Uppskattad kaka bland mina gäster! Den var mäktig så vi åt inte så stora bitar, vilket bara är bra för då räcker den ju längre... :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben