Polvorones/kourabiedes spanska/grekiska julkakor

Tid: 35 minuter

Recept på spanska julkakor som är otroligt goda. Vet att de även görs i Grekland och säkert andra medelhavsländer. Följer man receptet noga så ska det bli ca 40 st men då jag anser att de blev lite för små, gjorde jag mina polvorones lite större och då blev det ca 20 st.

Ingredienser

  • 2,3 dl smör (använder mig av Arlas smör/raps på flaska)
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk mald kanel
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 1 krm salt
  • Fflorsocker att strö över
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 160 grader. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker och kanel. Vänd ner mjöl, nötter och salt. Forma till 2-3 centimeter stora bollar. Placera dessa på en osmord bakplåt.
    2. Baka i 20-25 minuter eller tills de blivit fasta och fått ljusbrun färg. Rulla dem i florsocker medan de fortfarande är varma. Låt dem kallna, helst på galler. Rulla dem i florsocker igen när de kallnat. Förvara i lufttäta burkar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben