Pomeransmarmelad

God och vacker marmelad till det rostade brödet. Hittar du inte pomeranser i fruktdisken så fråga, de flesta tar hem till nästa dag.

Ingredienser

  • 6 pomeranser
  • 2 apelsiner
  • 1½ liter vatten per ½ kg okokt frukt
  • 1 kg socker per kg fruktmassa
  • Instruktioner

    1. Tvätta frukten noga. Skär frukten i fyra klyftor, skiva den sedan tunnt. Peta bort alla kärnor och lägg dem i en kopp. Lägg skivad frukt i en hink eller stor bunke, häll på vattnet och låt stå över natten. Häll även på lite vatten på kärorna och låt stå.
    2. Dag 2: Väg massan och koka den tills skalen är helt mjuka. Sila spadet från kärnorna, tillsätt det och sockret. Koka massan, under skummning tills skalen är genomskinliga och den måller för ett marmeladprov (häll upp lite massa på ett fat, ställ det i kylen, dra fingret igenom - när massan inte rinner ihop är det färdigt). Häll upp på rena och varma burkar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben