Popcornkakor

Det låter konstigt att ha popcorn i kakor, men det blir en väldigt bra kombination mellan det söta och salta. Passar alla er som gillar popcorn och kanske även er andra.

Ingredienser

  • 1 ½ dl strösocker
  • 100 g smör
  • 3 /4 dl rapsolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 l popcorn
  • Instruktioner

    1. Ger 12 stora kakor
    2. Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt eller två och lägg bakplåtspapper på dem. Ta fram alla ingredienser du skall ha och poppa popcornen.
    3. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt lite olja i taget under kraftig vispning. Blanda ner de torra ingreidenserna. Rör tills allt blandat sig väl, om degen är för hård så tillsätt några droppar olja, den skall ha konsistens som en mördeg.
    4. Häll popcornen i smeten. Kör nägra varv med elvispen tills det blandat sig samman.
    5. Klicka ut smeten på plåten, om det inte går att klicka ut degen, så gör så stora bollar som du vill ha och tryck till dem lite. Grädda i mitten av ugnen ca 12-13 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marie79 20 maj 2011

    Dom här har jag ätit förut och dom är super goa.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben