Popcornsbollar

Roligt och ovanligt godis för alla popcornälskare. Glutenfritt

Ingredienser

  • 1 pkt mikropopcorn, á 100 g
  • 75 g smör
  • 2 dl socker
  • 50 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Poppa popcornen enligt anvisning på paketet. Lägg popcornen i en bunke. Lägg smöret och sockret i en kastrull och låt det puttra på medelhög värme under omrörning. Passa så att det inte bränns. Ta kastrullen från värmen när blandningen blivit en brun kolaaktig smet, det tar ca 5 minuter.
    2. Häll genast smeten över popcornen i bunken och blanda om ordentligt. Forma snabbt bollar med händerna innan smeten svalnat. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper och låt dem svalna och bli hårda.
    3. Smält chokladen över vattenbad. Ringla den över bollarna och låt den stelna. Förvara bollarna i rumstemperatur i en burk med lock.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben