Porter- och sirapsspjäll

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Receptet kommer från ICA Buffé nr 12 2011

Ingredienser

  • 1,3 kg tjocka revben (knäckta)
  • 3 dl porter
  • 0,75 dl japansk soja
  • 1½ dl ljus sirap
  • ½ tsk chiliflakes
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • Ev äppelmos till servering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Koka ihop porter, soja, sirap, chiliflakes, äppeljuice, lökklyftor och peppar i en kastrull. Låt småkoka ca 10 minuter utan lock.
    3. Gnid in revbenen runt om med salt. Lägg i en ugnssäker form. Häll porterskyn över och ställ in mitt i ugnen. Tillaga 1 timme och 45 minuter. Vänd och ös med skyn ett par, tre gånger per timme.
    4. Ta ut och skär revbenen i portionsbitar. Lägg tillbaka dem i skyn.
    5. Höj ugnsvärmen till 225°C, grill. Sätt in revbenen i ugnen ca 10 minuter, tills de fått rejält med färg. Servera dem varma eller kalla.

    Kommentarer (2)

    Sajsa 19 december 2011

    Spännande!! måste prova :)

    jenniebl 12 januari 2012

    Helt ljuvliga gjorde dom till jul bordet =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben