Porterbiff

Serverar: 4 portioner

Supersnabbt och supergott.

Ingredienser

  • 500 g lövbiff
  • 8 små lökar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl porter
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 msk svartvinbärsgelé
  • 5 krossade enbär
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk smör
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet och skala lökarna.
    2. Vispa ihop grädde, porter och mjöl i en låg, vid gryta. Låt koka upp under vispning. Tillsätt gelé, enbär, timjan, peppar, smulad buljongtärning och soja.
    3. Bryn lökarna i smör i stekpanna. Lägg i grytan och låt koka ca 5 min i såsen.
    4. Bryn köttet i omgångar i smör i stekpannan. Lägg i grytan. Låt koka upp och strö över timjan. Servera med kokt potatis, lättstekta äppelklyftor och gelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben