Portersill

Serverar: 4 portioner

Ett måste på mitt påskbord

Ingredienser

  • 2 burkar inläggningssill à 420 g
  • 2 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl porter
  • 2 rödlökar
  • 2 lagerblad
  • 1 msk krossad kryddpeppar
  • 1 tsk krossad vitpeppar
  • Instruktioner

    1. 1. Koka upp vatten, ättiksprit och socker. Låt lagen kallna. Tillsätt portern.
    2. 2. Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av. Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
    3. 3. Varva sill och lök med de övriga ingredienserna i en glasburk. Häll över lagen och låt stå kallt ett dygn innan servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben