Portionsfocaccia

Serverar: 15 portioner

Hur goda som helst med oliver och soltorkade tomater!!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten 37º
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk salt
  • 2 dl durumvetemjöl
  • 10 dl vetemjöl
  • Topping
  • 8 soltorkade marinerade tomater, delade
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • Rosmarin
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke, lös upp den med det fingerljumma vattnet och oljan.
    2. Rör ner salt och durumvetemjölet. Arbeta in vetemjölet. Knåda degen ordentligt till den blir blank och fin.
    3. Låt degen jäsa övertäckt ca 45 minuter.
    4. Ställ 15 stora muffinsformar på en plåt. Dela degen i 15 delar och lägg dem i formarna. Låt bullarna jäsa i 20 minuter. Tryck ner tomatbitar och pensla med rikligt med olivolja. Stick ner färska rosmarinkvistar eller strö över torkad. Avsluta med att strö över flingsalt.
    5. Grädda bullarna i ugnen i 250º ca 10 minuter.

    Kommentarer (2)

    compe 22 oktober 2008

    detta var gott

    knottis 7 augusti 2010

    Supergoda! Ett tips är dock att smörja formarna innan med lite smör eller olja - mina fastnade ganska mycket. Plus att trycka ner oliver och tomater ordentligt i degen för annars ploppar de upp igen! Dessa blev mycket uppskattade vid ett litet kalas igårkväll. Vi kommer att göra dem många gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben