Portvinsill

Tid: 15 minuter

Smakrik, klassisk sill. Tänk på att den ska mogna i kylen i 1-2 dygn. Portvinet kan bytas mot sherry så blir det god sherrysill istället. Nu utan siffror i beskrivningen.

Ingredienser

  • 5 st sillfiléer, urvattnade
  • 1 st rödlök(ar)
  • 1 tsk svartpeppar, krossad
  • 4 st kryddnejlikor
  • 3 st lagerblad
  • 2 st stjärnanis
  • 1 msk dill, finskuren
  • Lag
  • 0,5 dl ättikssprit, (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl portvin
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ingredienserna till lagen i en bunke. Rör tills sockret har löst sig.
    2. Skär sillfiléerna i sneda fina bitar. Skala och skiva rödlöken tunt.
    3. Varva sillen med lökringarna och kryddorna i t ex en glasburk och häll över lagen.
    4. Ställ sillen att mogna i kylskåpet minst 1 dygn, gärna 2 dygn.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben