En efterrätt från gamla tider, en ljuvlig kräm smaksatt med portvin och som äts halvfrusen med vindruvor. En verklig helgefterrätt! Den kan lagas i förväg, ställas i frysen och tas fram någon halvtimme innan den ska ätas.
Ingredienser
1 vaniljstång
1 dl tunn grädde
1/2 dl socker
1 dl portvin
3 äggulor
2 dl tjock grädde
Instruktioner
- Snitta vaniljstången och låt den sjuda sakta utan lock ca 10 minuter i kastrull med den tunna grädden och sockret. Lyft kastrullen från värmen och tillsätt portvin och äggulor, en i taget. Låt krämen sjuda upp under vispning, men inte koka.
- Vispa krämen tills den svalnat, gärna i kallt vattenbad. Rör sedan ned den vispade grädden och ställ in krämen i frysen, väl övertäckt, ca 2 timmar eller längre.
- Servera den halvfrusen med druvor.
Kommentarer (0)