Portvinskräm

Serverar: 4 portioner

En efterrätt från gamla tider, en ljuvlig kräm smaksatt med portvin och som äts halvfrusen med vindruvor. En verklig helgefterrätt! Den kan lagas i förväg, ställas i frysen och tas fram någon halvtimme innan den ska ätas.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 1 dl tunn grädde
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl portvin
  • 3 äggulor
  • 2 dl tjock grädde
  • Instruktioner

    1. Snitta vaniljstången och låt den sjuda sakta utan lock ca 10 minuter i kastrull med den tunna grädden och sockret. Lyft kastrullen från värmen och tillsätt portvin och äggulor, en i taget. Låt krämen sjuda upp under vispning, men inte koka.
    2. Vispa krämen tills den svalnat, gärna i kallt vattenbad. Rör sedan ned den vispade grädden och ställ in krämen i frysen, väl övertäckt, ca 2 timmar eller längre.
    3. Servera den halvfrusen med druvor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben