Idag torsdag 2010-11-25 när snön yr runt stugknuten och det är -4 grader i Uplands Wäsby bjuder jag på en mustig och värmande gryta till middag.
Ingredienser
400 g falukorv eller annan korv du gillar
500 g soppgrönsaker
6 stora potatisar
1 köttbuljongtärning
Vatten så det nästan täcker
5 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
1 krm soja, efter behov
Salt
Peppar
Persilja färsk eller färsk timjan
Instruktioner
- Skär korven i "lagom" stora tärningar.
Fräs korven i en gjutjärnsgryta.
- Ta upp korven.
- Skala och skär potatisen i lagom stora tärningar.
Fräs potatisen i en gjutjärnsgryta.
- Skala och skär soppgrönsakerna och skär i lagom stora bitar.
- Bryn soppgrönsakerna tillsammans med potatisen.
Lägg i korven.
- Tillsätt vatten så att det nästan täcker innehållet.
Tillsätt buljongtärning, pepparkornen, lagerblad och soja.
- Låt allt koka sakta under lock till potatisen och grönsakerna är färdigkokta.
- Smaka av med salt och peppar.
Servera i djupa tallrikar och sked och med gott bröd till.
Strö gärna över persilja eller timjan.
Kommentarer (0)