Potatis-korvgryta

Idag torsdag 2010-11-25 när snön yr runt stugknuten och det är -4 grader i Uplands Wäsby bjuder jag på en mustig och värmande gryta till middag.

Ingredienser

  • 400 g falukorv eller annan korv du gillar
  • 500 g soppgrönsaker
  • 6 stora potatisar
  • 1 köttbuljongtärning
  • Vatten så det nästan täcker
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 krm soja, efter behov
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja färsk eller färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Skär korven i "lagom" stora tärningar. Fräs korven i en gjutjärnsgryta.
    2. Ta upp korven.
    3. Skala och skär potatisen i lagom stora tärningar. Fräs potatisen i en gjutjärnsgryta.
    4. Skala och skär soppgrönsakerna och skär i lagom stora bitar.
    5. Bryn soppgrönsakerna tillsammans med potatisen. Lägg i korven.
    6. Tillsätt vatten så att det nästan täcker innehållet. Tillsätt buljongtärning, pepparkornen, lagerblad och soja.
    7. Låt allt koka sakta under lock till potatisen och grönsakerna är färdigkokta.
    8. Smaka av med salt och peppar. Servera i djupa tallrikar och sked och med gott bröd till. Strö gärna över persilja eller timjan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben