Potatiscocotter

Serverar: 4 portioner

Gör egna cocotter, passar till allt.

Ingredienser

  • 5 potatisar, medelstora
  • 1 dl schalottenlök, tunt skivad
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl parmesanost, riven
  • 4 portionsformar, cocotter som rymmer ca 1 ½ dl
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°. Skala och skär potatisen i mycket tunna, mindre skivor. Skär även schalottenlöken i tunna skivor. Krydda potatis och lök med salt och peppar. Blanda och fördela i cocotteformarna. Rör ut crème fraiche med grädde, fördela över potatisen i formarna och toppa med lite parmesan. Ställ formarna på galler mitt i ugnen och grädda först ca 15 min. Sänk temperaturen för cocotterna till 175°.Och låt cocotterna grädda färdigt (är färdiga efter sammanlagt 35 min).

    Kommentarer (1)

    tax153 9 december 2011

    JÄTTEGOTT och praktiskt för om det blir några över så är det bara att frysa ner i portionsformen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben