Potatisentré

Serverar: 6 portioner

Kanon att ha till sin buffé. Det är lite roligare och personligare att få potatisen på detta sätt. Dessutom blir det så mycket godare då.

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 100 g färska champinjoner
  • ½ gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • Sås
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • ½ dl gräddfil
  • 100 g stenbitsrom
  • dillvippa
  • Instruktioner

    1. 1. Skala och skiva potatisen mycket tunt. Ansa och hacka svampen fint. Skala och finhacka löken.
    2. 2. Rör ihop matfettet med pressad vitlök. Smörj sex eldfasta portionformar med det.
    3. 3. Varva potatis, lök och svamp i formarna.
    4. 4. Vispa grädden till hårt skum tillsammans med saltet. Fördela det ovanpå potatisen.
    5. 5. Grädda mtt i ugnen ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk.
    6. 6. Vispa grädden till såsen till hårt skum. Rör ner gräddfil och det mesta av stenitsrommen.
    7. 7 Toppa varje potatisform med såsen, resterande stenbitsrom och dillvippa. Servera genast.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben