Kanon att ha till sin buffé. Det är lite roligare och personligare att få potatisen på detta sätt. Dessutom blir det så mycket godare då.
Ingredienser
8 potatisar
100 g färska champinjoner
½ gul lök
2 msk smör eller margarin
1 pressad vitlöksklyfta
1 ½ dl vispgrädde
2 krm salt
Sås
1 ½ dl vispgrädde
½ dl gräddfil
100 g stenbitsrom
dillvippa
Instruktioner
- 1. Skala och skiva potatisen mycket tunt. Ansa och hacka svampen fint. Skala och finhacka löken.
- 2. Rör ihop matfettet med pressad vitlök. Smörj sex eldfasta portionformar med det.
- 3. Varva potatis, lök och svamp i formarna.
- 4. Vispa grädden till hårt skum tillsammans med saltet. Fördela det ovanpå potatisen.
- 5. Grädda mtt i ugnen ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk.
- 6. Vispa grädden till såsen till hårt skum. Rör ner gräddfil och det mesta av stenitsrommen.
- 7 Toppa varje potatisform med såsen, resterande stenbitsrom och dillvippa. Servera genast.
Kommentarer (0)